ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & MICRONEEDLING

Tο δέρμα μας με την πάροδο του χρόνο εμφανίζει ξηρότητα και χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση και φροντίδα. Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται με μικρές, επιφανειακές ενέσεις με σκοπό να εισάγουμε στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και του δέρματος συστατικά - όπως το Υαλουρονικό οξύ -  που ενυδατώνουν και βοηθούν στην διέγερση των ινοβλαστών που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.
 
Η Μεσοθεραπεία είναι μια ενέσιμη μέθοδος που προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη στο δέρμα και διατίθεται σε διάφορες εκδοχές:

  1. Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (PRP = Platelet Rich Plasma)
  2. Η Microneedling θεραπεία του δέρματος
  3. Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (PRP) + Micro-Needling
  4. Μεσοθεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ (ΥΑΟ)
  5. Μεσοθεραπεία με ΥΑΟ, βιταμίνες και αμινοξέα
  6. Μεσοθεραπεια με Hyalift 75 Pro (με βιο-ενεργητική δράση) 
  7. Μεσοθεραπεία με Jalupro +/- PRP (για βιο-αναζωογόνηση δέρματος)
 
Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (PRP) είναι μια καινοτόμος μέθοδος που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα. Eίναι μια θεραπεία αντιγήρανσης που χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που παράγουν τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια του ίδου οργανισμού σας. 
Παίρνουμε πρώτα λίγο αίμα από τον ίδιο τον ασθενή και - μετά από φυγοκέντρηση - χρησιμοποιούμε το πλάσμα του ασθενούς  ως υλικό που τοποθετείται στην ανώτερη στιβάδα του δέρματος με πολλαπλές μικρές ενέσεις. Το πλάσμα είναι πλούσιο σε θρομβοκύτταρα και αυξητικούς παράγοντες που διεγείρουν τους ινοβλάστες με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η μέθοδος είναι ακόμη πιο αποτελεσματική όταν συνδυάζεται ταυτόχρονα με Micro-Needling, Υαλουρονικό οξύ ή Fractional Laser. Η θεραπεία μπορεί να προσφέρει άμεσα ένα πιο λαμπερό και λείο δέρμα αλλά και - μετά από επανειλημμένες συνεδρίες - μια εντυπωσιακή ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος μέσω σταδιακής κολλαγονογέννησης και αύξησης του πάχους της επιδερμίδας και του δέρματος. Η Αυτολογή Μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται και σε ουλές ακμής και σε ραβδώσεις (ραγάδες). Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά! 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28382785
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27904271
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27595866
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27474688

Το Microneedling εφαρμόζεται με μια κεφαλή με πολύ λεπτές βελόνες και η αποθεραπεία είναι σύντομη. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά! Προσφέρει μια πραγματική και εμφανή βελτίωση ουλών, ραβδώσεων και χαλάρωσης μετά από μόνο λίγες συνεδρίες. 

Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες ανάπλασης,  χρειάζονται δυστυχώς αρκετές εφαρμογές, κάθε 2 – 4 εβδομάδες, για να επιτυγχάνουμε ένα ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα. Επιπλέον πρέπει να αναφερθεί ότι τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τον βαθμό διέγερσης των ινοβλαστών και ποικίλλουν από ασθενή σε ασθενή.